Jaktutbildning Sörmland
- vi utbildar jägare, inte bara skyttar -

Startsida
Om oss
Nyheter
Jägarexamen
Ungdomskurser
Våra utbildningar
Temakvällar
Kursplan
Norrlandsjakt
Skjutbana
Hotel Kompaniet
Galleri
Viktig information
Kontakta oss

 

copyright ©
Jaktutbildning Sörmland

 


Om oss

Jaktutbildning Sörmland har sitt säte i Tystberga, ca 2 mil från Nyköping, och drivs av Roland Karlsson. Företaget sysslar med utbildning inom jakt, viltvård, eftersök och grundlydnad för hund. Grundfilosofin är att utbilda jägare som har god kunskap om djur, natur och säkerhet vid jakt. Vi strävar efter att lära ut en helhetssyn på jakt och viltvård, inte bara hur man laddar ett vapen och skjuter djur.

 

Roland, som själv håller alla kurser förutom grundlydnad för hund, har jagat sedan barnsben och har en rik erfarenhet av jakt i alla dess former. Han har också under många år varit aktiv i olika styrelser för jaktorganisationer. Roland värnar mycket om viltet och naturen, bl a har han vunnit tävlingar kring skapande av bra förutsättningar för viltet. För närvarande har Roland två clumber spaniels, som han jagar med och använder för eftersök, men i hemmet har funnits många olika hundar under åren. 
 

 

 

På temakvällarna kring hundars skötsel och utfodring, tar vi hjälp av Åsa Karlsson. Åsa har goda kunskaper om foder, näringslära mm. Åsa har själv Västgötaspets.  


Tillbaka till startsidan